Penjatsunany Weblog


Bagan i les 2.500 pagodes
Octubre 1, 2008, 10:19 am
Filed under: Myanmar (Birmània)

I ja podem dir que hem estat a Bagan, el regne de les Pagodes, ja que hi ha pagodes, pagodes i més pagodes!! Pels qui els hi agradi l’arquitectura això és el seu paradís, pels qui no, Bagan és un lloc qe s’ha de veure ni que sigui en una visita-flash…!

Nosaltres, pels que ho hagueu endevinat no som uns fanàtics de l’arquitectura antiga, malgrat veure una superfície tan enorme recoverta d’edificis sagrats plens de molsa impacta a tothom. Per aquest motiu, i també per la xafogor infernal (del pal Mandalay) que es respirava a l’ambient hem decidit de fer la visiteta en carro de cavall, que si, és potser molt guiri, però també divertit i ja que s’ha de veure cada emplaçament de Budha en Budha almenys fer-ho d’una manera diferent.

Total, que després d’estar nou horotes voltant pel recinte hem acabat una mica fins la pagoda, i teníem ganes de dir-li al propietari del carro que ara volíem fer un tour de bars…Però ens hem aguantat com uns campions i hem resistit fins la “posta de sol” (hi havia molts núvols), que és el que val més la pena del passeig.

Això si, pels qui els agobia el tema venedors ambulants que s’armin de paciencia ja que a cada temple n’hi ha almenys cinc, venent des d’estatuetes que de ben segur acabaran plenes de póls sobre l’estanteria del pobre que rebi aquest souvenir, a pintures de sorra de l’Irrawaddy (aquí hi hem caigut de ple…), postals, etc. A més el xantatge emocional per part d’alguns era implacable i s’hi acababes comprant la frase final era: “this is lucky money…” Però és clar, s’ha de comprendre que Myanmar actualment té uns índexs de turisme desastrosament baixos i aquesta gent en són els principals afectats.

En fi, la cosa s’acaba i ja marxem de retorn cap a Yangón, a canviar les dones dels longys per les nenes menors d’edat en mini-falda de Bangkok, quin contrast!


Feu un comentari so far
Deixa un comentari



Deixa un comentari