Penjatsunany Weblog


Fugint de Srinagar i altres contes per no dormir
Agost 25, 2008, 5:38 pm
Filed under: Índia

Com mols sabreu a Cachemir l’estabilitat política llueix per la seva absència i aquests dies n’hem estat espectadors actius. Ja no teníem clar de venir donat que aquestes últimes setmanes la cosa s’estava complicant amb manifestacions i disparades per part de la polícia militar, però què hi farem com a bons catalans estalviadors (ja havíem comprat el bitllet de tornada a Delhi) vam decidir d’anar-hi; l’únic que no ens pensàvem pas que sortir-ne fos tant difícil… Motiu? El toc de queda que s’ha instaurat a Srinagar des de fa uns dies i que es du a terme de manera intermitent.

Lo bo de la situació és que el propietari de la pensió, l’últim que ens ha dit ha estat: “No problem, no problem to take a bus to airport…”. O sigui que ha estat una vertadera sorpresa sortir al carrer i que el primer policia militar ens digués que era impossible arribar a l’aeroport perquè en el toc de queda era perillós. Però hem trobat una furgo amb un indi i ues dones mes hindús que també agafaven un vol i ens hem usat mútuament: nosaltres no parlem hindi i a ells els hi ha anat la mar de bé la presència de quatre blanquets al darrera del cotxe (es veu que donem credibilitat a la poli).

Següent imatge de peli: el sr. indi treient per la finestra els bitllets impressos com si fos una bandera blanca en senyal de pau, parant a tots els check points de la policia cada 100 metres i fents el paperet, l’Annita i la Mireia somrient a cada militar (per si de cas) mentre aquests amenaçaven al nostre jove i atemorit conductor cachemir al qual li deien que no podria tornar d’on venia perquè després el dispararien (que macos i bonics som els éssers humans en segons quines situacions..).

Total que hem arribat sans i estalvis a l’aeroport i ens disposem a acomiadar-nos dels nostres convidats d’agost, Marc i Anna fins a la pròxima aventura!

Pels interessats, el conductor de la furgo va tornar amb la fotocòpia dels bitllets impressos dels qui estàvem dins de la furgo, per la seva pròpia seguretat.


Feu un comentari so far
Deixa un comentari



Deixa un comentari